Ekstrautstyr – for sikkerhetens skyld

safety-580x580Å bruke hjelm er lovpålagt når man kjører motorsykkel, og de fleste er etter hvert blitt vant til å kjøre med kjøredress i skinn eller tekstil regelmessig. Men det er ikke nødvendigvis slik at dette grunnleggende utstyret er nok til å gi deg en behagelig og trygg reise. Det er flere typer ekstrautstyr som kan være til stor nytte for deg, spesielt hvis det skulle skje noe. Ikke spill med liv og helse, prøv deg heller på rulett hvis du vil ha spenning i hverdagen.

Blant disse er kanskje en ryggbeskytter den viktigste investeringen. Det er helt avgjørende å ha en slik beskytter når uhellet er ute, da kan den være forskjellen mellom førlighet og et liv i rullestol. Riktig nok har de fleste av dagens kjøredresser spesielle skinner innebygd i ryggen, men disse er ikke nok til å gi deg den beskyttelsen du trenger. En god beskytter, festet med belte og seler, ligger helt inntil ryggen din og kan være redningen. Disse beskytterne er laget av hardplast eller plater av Kevlar som også har elastisk skum nærmest kroppen for å ta av for støt.

Hanskene er også en viktig del av bekledningen når du kjører sykkel. Tenk over hva som skjer hvis du velter på sykkelen – mest sannsynlig vil du prøve å ta deg for med hendene, og dette kan være veldig vondt og farlig hvis du ikke har på deg gode hansker. De bør være av skinn i god kvalitet, forsterket langs håndflaten, og de må sitte tett slik at du ikke får dårligere evne til å styre motorsykkelen. For lange turer er det lurt å ha hansker med membraner som holder vann og vind ute. Du skal imidlertid ikke kjøre med tykkere hansker enn det som er nødvendig, fordi du får dårligere kontroll over maskineriet.

Husk også gode, solide støvler, gjerne vanntette og med ekstra polstring og stive såler.