Motorsykler i populærkulturen

Nine-T-BMW-CLUTCH-MOTORCYCLESMotorsykler forbindes gjerne med den tøffe unge mannen som lever på kanten av loven, og har derfor en spesiell posisjon i populærkulturen. Mange filmstjerner og kunstnere liker imidlertid også å kjøre sykkel på fritiden, slik at det ikke bare er et tomt image.

Den legendariske skuespilleren Marlon Brando, for eksempel, var veldig glad i motorsykkel. Før sitt gjennombrudd på lerretet brukte han å kjøre gjennom New Yorks gater på nattestid. Han syntes det var spennende å ferdes på gateplan mens vanlige mennesker lå og sov. Den gangen var det ikke så mye kriminalitet, eller så nøye med sikkerhetsutstyr, så det var bare Brando i jeans og t-skjorte som kjørte rundt, kanskje med en ung pike som passasjer.

Bob Dylan, som nylig vant Nobelprisen i litteratur men ellers er mest kjent for sin spesielle sang og musikk, var også en stor sykkelentusiast som ung. Han holdt til i New York, men likte best å kjøre rundt på landsbygda nord i delstaten – helt til han endte opp i en alvorlig ulykke. Dette var en hendelse som endret livet til Dylan, og han bestemte seg da for å følge sin egen dagsorden resten av livet i stedet for å bry seg om hva plateselskapene ville. Han sluttet å kjøre motorsykkel, og det var kanskje like greit. Den verdensberømte visesangeren Joan Baez syntes i hvert fall det var skummelt å sitte på med Dylan, hun følte at det var sykkelen som kjørte ham heller enn omvendt. Skal man gamble, er det bedre å gjøre det på kasino enn på sykkel – klikk her for å prøve lykken.

En helt spesiell rolle i motorsykkelens historie har likevel journalisten og forfatteren Hunter S. Thompson, som var kjent for sitt ville og utsvevende liv. Hans beretninger etter å ha levd i to år sammen med Hells Angels åpnet imidlertid et helt nytt vindu inn i denne delen av det amerikanske samfunnet.